Den Perfekte Vin til Den Søde Tand

Det er meget udbredt her i landet, at slutte en lang dag af, med et godt glas vin. Det er et aften-ritual som hjælper rigtigt mange danskere med at slappe ekstra godt af. Med et glas vin i hånden, og noget afslappende musik, eller et ligegyldigt TV program, og så slapper kroppen pludseligt helt af. Det er noget der virkeligt hjælper med at tømme hjernen, og bare tage sig godt af sig selv.

Det er dog ikke alle, der har fundet den rigtige vin. Hvis man ikke har fundet en vin, der virkeligt passer til ens smag, så fungerer ritualet ikke rigtigt. Alkohollen har selvfølgeligt stadig en afslappende effekt, men den skal helst ikke stå alene. Selve ritualet og smagsoplevelsen skal gerne være de primære ting, der får dig til at slappe af, og føle at du forkæler dig selv. Hvis du overlader det hele til alkohollen, så er du ude på et farligt sidespor.

Det behøver heldigvis slet ikke at være så svært, at finde en vin du godt kan lide. Der findes nemlig rigtigt mange forskellige typer af vin, og der er derfor helt sikkert en, som du vil elske. Man kan ofte finde frem til en god vin, ved at kigge på de andre ting, man godt kan lide. Forskellige vine afspejler nemlig mange forskellige slags paletter.

Mange af os har eksempelvis en sød tand. Vi elsker de søde sager, og måske har du allerede et ugentligt ritual med, at nyde en post slik mens du slapper af. Det er et rigtigt godt tegn på, at du bør finde en vin, der er i samme kategori.

Næste gang du kommer forbi et portvin tilbud, så prøv at købe en flaske eller to. Portvine er nemlig helt og aldeles geniale til den søde tand. Portvin har en ganske sød smag, og den bliver derfor ofte serveret sammen med desserter. Du kan med fordel drikke et glas portvin sammen med noget lækkert chokolade, når du virkeligt trænger til at forkæle dig selv.

Ved at erstatte slikskålen med et glas portvin så gør du faktisk også noget godt for helbredet. Selvom portvinen er sød, så indeholder den ikke nært så meget sukker, som en post bland-selv-slik. Vin indeholder samtidig en masse polyfenoler og andre ting, der faktisk er direkte sunde for os. Portvin er altså en perfekt måde, at tilfredsstille den søde tand, uden at det går ud over helbredet.

Hvis du bliver rigtigt glad for portvin, så kan den også serveres sammen med maden. Øksekød og retter med brun sovs går fantastisk godt sammen med portvin. Du kan altså bringe selvforkælelsen op til næste niveau, ved at nyde et glas portvin med aftensmaden. Portvin er altså den perfekte vin til den søde tand: den er alsidig og rammer helt rigtigt.