Din Bikini er en Fejring af Frihed

Har du også en tøjkrise, hver gang du bliver inviteret til at tage en tur på stranden? Sådan er vi rigtigt mange der har det! Selvom vi har gode strande her i Danmark, så er det nemlig ret sjældent, at vi virkeligt kan nyde godt af dem. Det danske vejr er jo ikke ligefrem indbegrebet af sol og sommer. Det er de færreste der har lyst til at ligge på stranden når det efterår, vinter eller forår. Det er reelt kun sommeren der har strand-vejr. Selv om sommeren er det ikke hver dag, at vejret egner sig til at slikke sol og svømme rundt i havets bølger. Godt en tredjedel af de danske sommerdage er nemlig enten for kolde eller regnfulde til, at den typiske dansker har lyst til at tage på stranden. Vi har altså meget få stranddage at gøre med.

Det betyder reelt to ting: for det første, så vil vi gerne have mest muligt ud af de dage, som vi rent faktisk kan komme på stranden. Derfor lægger vi en masse pres på os selv: den her strandtur skal helst være helt perfekt. Det er ikke til at vide, hvornår vi igen får muligheden for, at nyde en god sommerdag på stranden. Det betyder også, at vi har begrænset med erfaring. De fleste andre typer arrangementer sker så ofte, at vi har mulighed for at øve os. Første gang du er til en familie-fødselsdag lykkes det dig måske ikke, at finde det skarpeste sæt tøj frem. Men det er okay: der er mange fødselsdage i løbet af et år, og du kan derfor lære af dine fejl! Man behøver altså ikke at overtænke ens påklædning til en fødselsdag. Men en tur på stranden? Det sker så sjældent, at vi meget gerne skal gøre det helt rigtigt første gang. Der er altså en helt masse pres på, for at finde det helt rigtigt strandtøj frem.

Problemet er faktisk ikke, at vi ikke har nok strandtøj. Sommertøj er vildt lækkert, og man ender derfor let med at fylde skabet med tøj, der reelt kun kan bruges om sommeren. Udfordringen er derfor den modsatte: vi har for mange muligheder. Hvad skal man vælge til strandturen?

Jeg har erfaret, at når man har for mange muligheder, så skal man blot sætte ekstra krav til sig selv. Det krav jeg godt kan lide at stille er, at mit tøj skal være en fejring af et eller andet. Jeg vil gerne signalere en eller anden form for succes ? gerne et feministisk gennembrud ? igennem min påklædning. Det er derfor, jeg altid har en Bikini på, når jeg tager på stranden.

En bikini er nemlig en fejring af frihed. Før i tiden var det forbudt at klæde sig i en bikini: mændene der sad på magten var meget imod, at kvinder bare sådan gik rundt, og var stolte af deres kroppe. Stærke kvinder kæmpede imod denne undertrykkelse, og har æren for, at vi i dag lovligt kan tage en lækker bikini på. Fejr din frihed, og giv en salut til disse stærke kvinder, ved at hoppe i en bikini, når du skal på stranden.