Glem Ikke Pasformen Når du Køber Sandaler

Når vi køber sko, så er alle opmærksomme på, om skoene sidder godt på fødderne. Det virker helt naturligt at tjekke pasformen på et par sko, og vi mærker meget hurtigt, hvis de ikke sidder ordentligt. Det er rigtigt godt, at vi har sådan et instinkt overfor pasformen i vores sko: det kan nemlig være direkte sundhedsskadeligt at gå i sko, der ikke har en ordentlig pasform. Alle har forskellige fødder, og vi har brug for at blive støttet på forskellig vis. Hvis vores sko ikke passer til vores fødder, så kan det let føre til overbelastninger af fødder, lænd og ryg. Det er også bare generelt ubehageligt at gå rundt i et par sko, der ikke føles godt på fødderne.

Af en eller anden grund, så glemmer mange mennesker dog alt om pasformen, når de køber sandaler. Måske handler det om, at ens fødder føles mere ?frie? i et par sandaler, end de gør i et par sko. De er jo typisk ikke spærret inde, men kan i stedet mærke den friske luft. Det er som om, at denne følelse af frihed gør, at vi ikke mærker efter på samme måde. Måske ?glemmer? vi, at vi har fodtøj på, fordi det nærmest føles som om vi er barfodede? Uanset grunden, så er det i hvert fald problematisk. Uanset hvor ?frie? dine fødder er, så er de nemlig stadig i direkte kontakt med sålen på sandalerne. Det betyder, at pasformen stadig er vigtig. Nogle vil endda argumentere for, at pasformen er endnu vigtigere i et par sandaler, end den er i et par sko.

Det kan dog godt være lidt en udfordring at finde sandaler med god pasform. Da de fleste mennesker ikke instinktivt tager højde for pasformen, når de leder efter sandaler, så er der nemlig ikke særligt stort incitament hos producenterne til, at skabe en god pasform. Skoproducenter kan ikke slippe afsted med, at spare pasformen væk: det ville kunderne lynhurtigt lægge mærke til, og alle ville holde op med at købe skoene. Men når langt de fleste ikke engang tænker over pasformen, når de køber sandaler, så kan sandal-producenterne ignorere pasformen alt hvad de har lyst til. Der kan ofte være mange penge at spare på designet og produktionen af sandaler, hvis man ikke behøver at tænke på pasformen overhovedet. Så hvad gør man, hvis man gerne vil passe godt på sig selv og sine fødder?

Man er ganske enkelt nødt til at handle hos en af de få sandal-producenter, der har en god og sund fokus på pasformen. Den klassiske bundgaard sandal er et godt eksempel på en sandal, hvor pasformen er tænkt ind i designet fra starten af. Bundgaard sandaler sidder ekstremt godt på fødderne, og komforten er samtidig i top. Når først du har prøvet et par sandaler med god pasform vil du aldrig have lyst til at gå tilbage.