Lad Ikke Dit Ego Afholde dig fra Godt Jagtudstyr

Jeg kender rigtigt mange jægere, og ved derfor, at alle slags mennesker kan kaste sig over jagt som en hobby. Der er altså ikke nogen ?typisk? eller ?stereotyp? jæger: der er en enorm stor alsidighed. Jeg har mødt unge hippe mennesker, der elsker at tage på jagt, og jeg har mødt gamle og meget konservative mennesker, der gør nøjagtigt det samme. Jagt er altså ikke noget der definerer os: det er bare en hobby som så mange andre.

Når det er sagt, så er der dog en række personlighedstræk, der ofte går igen på tværs af grupper. Det er måske ikke så overraskende, at folk der deler en hobby, også har nogle ting tilfælles. Det er da på mange måder også en god ting: det skaber en form for fællesskab. Når man møder en anden jæger, så har man en hobby og en række karaktertræk tilfælles, der gør det let, at blive gode venner.

Det er dog ikke alle karakter-trækkene der er positive. Jeg har mødt en række jægere, der har et meget stort ego. De tænker altså meget højt om dem selv, og forsøger altid at præsentere sig selv i et godt lys. Nogle mennesker gør det mere end andre, og det er ikke altid et problem. Jeg tror faktisk at egoet tjener mange af jægerne ganske godt. Det ens ego der motiverer én til, at blive en bedre jæger. Hvis en anden jæger gør det bedre end du gør, så gør det ondt i egoet, og du har derfor lyst til at forbedre dine evner. Vores ego kan altså drive vores vækst ? og det er da en god ting!

Men det afhænger fuldstændigt af, hvordan vi vælger at reagere på de ting, der prikker til vores ego. Hvis vi bruger det som motivation til at arbejde hårdere, og blive bedre, så er det konstruktivt. Det er kun godt, og jeg ser ikke noget problem i det. Men det er kun én vej, man kan vælge at gå. Den anden vej er at pege fingre og finde på undskyldninger. Det er ikke rart, når ens ego bliver såret, og vi har derfor lyst til at finde en måde, at få smerten til at gå væk på. Den rigtige måde at gøre det på, er ved at sluge vores stolthed, og arbejde på at blive bedre. Men den lette måde er, at finde på undskyldninger eller bare føre sig frem.

Der er også én form for ego-trip, som bare slet ikke giver mening. Jeg har mødt virkeligt mange jægere der har nægtet at købe godt jagtudstyr. Deres forklaring er, at de er gode jægere, og derfor ikke behøver godt udstyr. Hvad i alverden er det for en logik? En jægers udstyr er utroligt vigtigt. En lækker jakke fra Deerhunter vil ikke gøre dig til en bedre eller dårligere jæger: men den vil helt sikkert gøre det mere behageligt at være på jagt. Hvorfor snyde dig selv fra, at gøre din oplevelse af din hobby betydeligt bedre? Hold dit ego ude af den beslutning, og du vil finde det langt sjovere at tage på jagt!