Sådan Genopfinder du Dig Selv som Stor Kvinde

Alt for mange store kvinder går rundt, og skammer sig over deres kroppe. De føler ikke, at de er noget værd, og undgår så vidt muligt opmærksomhed. Det er et hårdt liv: ingen bør gå rundt og have det dårligt over deres krop. Alle mennesker er helt unikke og specielle, og alle fortjener kærlighed og indre ro. Det er dog svært at tro på den slags, når man har fået det modsatte at vide, igennem rigtigt mange år.

Det danske samfund er generelt blevet bedre til, at se store kvinder som ligeværdige. Der er blevet større fokus på, hvor usunde de ultra-tynde skønhedsidealer er. Vi er begyndt at se flere store kvinder i filmene fra Hollywood og i modemagasinerne. Verden over bliver der gjort op med tanken om, at ens vægt skulle have noget som helst at gøre, med ens værd som kvinde. Der er stadig lang vej til komplet accept at kroppe i forskellige størrelser, men kampen er i gang.

Alle disse fremskridt har en positiv effekt på unge mennesker, der vejer mere end gennemsnittet. De kan nu spejle sig i succesfulde og smukke kvinder, der er stolte af deres store kroppe. Jeg ville virkeligt ønske, at jeg havde haft den slags rollemodeller da jeg selv var ung. Det havde nok ikke stoppet mobningen og de grimme navne: men det havde givet mig håb. Et håb om, at jeg en dag ville kunne acceptere og elske mig selv som jeg var. Et håb om, at der var mennesker derude, der ville se mig for den jeg er, uden at dømme mig. Den slags håb er helt uvurderligt, og jeg er glad for, at det eksisterer i dag.

Problemet for kvinder fra min generation, og mange andre, er at vi voksede op uden disse støttepæle. Vi blev mobbet igennem hele vores barndom og store dele af vores voksenliv. Det er noget, der virkeligt kan gå ud over ens selvtillid og selvværd. Hvordan kan man tænke positivt om sig selv, når man kun har hørt negative ting, siden man var barn? Selv med store kvinder i rampelyset er det svært at føle, at vi kan spejle os i dem. Vores selvværd er knækket på så mange forskellige måder, at det virker helt håbløst.

Men der er en vej ud af mørket. Det handler om at genopfinde sig selv, som en stor kvinde, der er stolt af sin krop. Start forfra: prøv at lægge fortiden bag dig, og bevæge dig ind i fremtiden med et nyt syn på tingene. Start med at smide hele din garderobe ud: alt dit gamle tøj er valgt ud fra dig gamle og usunde selvbillede. Du valgte tøjet, da du skammede dig over din krop, og det kan ses. Sådan skal det ikke være længere! Smid det gamle ud, og køb noget nyt og moderne zoey tøj. Zoey har flot og sexet tøj til store kvinder, der er stolte af sig selv.